Fiske i Attsjö


IMG_5439Attsjön – Tryllsgöl

Ca 3 km nordost om Attsjö by, på vägen mot Holmahult ligger Tryllsgöl som ingår i Attsjön – Tryllsgöls fiskevårdsområde.
Sjöarna ligger i en vacker ostörd natur, ingen bebyggelse finns i närheten, bara skog. Genom sitt avskilda läge och vildmarksnatur erbjuder sjöarna både trevligt fiske samt rekreation och avkoppling. Båt disponeras av kortinnehavare i mån av tillgång.

Attsjön ligger belägen mitt ute i Attsjöskogarna i en vacker orörd natur.
Sjön som är på 30 hektar är en välbesökt sjö både av byborna i Attsjö och utav utomstående som gillar att fiska eller bara vara ute i den vackra naturen. Här finns även en fin grillplats med brygga och båtar att låna för den som ska fiska. I sjön finns det gädda, abborre, braxen och även någon enstaka mört. Signalkräftor har även planterats in och fiskas årligen utav fiskerättsinnehavarna. Med lite tur kan man få se lommen och fiskgjusen häcka här på våren. Idag är stora delar av sjön dyig men tidigare har det varit en badsjö. På mitten av 60-talet beslöt man att börja kalka sjön mot försurning. Initiativtagare till detta var Aron Lindström. Då rodde man ut med stora säckar med kalk. På vintern körde man istället ut med traktorer på isen och lät sen kalken följa med smältisen. Idag är det Lessebo kommun som kalkar sjön då vattnet från sjön rinner ut i Fibble-å och vidare ut i Rottnen, som till största delen, tillhör Lessebo kommun.

Fiskekorten säljes av:
Stefan Karlsson, Norregård. tele: 070- 652 42 16

Årskort 200 kr
Dagkort 50 kr


Hitta till Attsjön

Hitta till Tryllsgöl